Domov Domov

Akcija na Ključih

Branko in Bojan sta se 20.10 odpravila na Ključe, da bi se spustila v manjše brezno ampak sta ugotovila, da sabo nimata vse potrebne opreme, zato sta se odpravila po okolici v upanju, da najdeta kaj novega. Našla sta 3 obetajoče luknje.


Dne 27.10. smo se zato jst (Sašo), Bojan, Branko in še nekaj "gledalcev" odpravili na delovno akcijo. Za začetek smo se mi trije spustili v brezno čigar vhod je bil 3x2m. Na dnu smo našli nekaj nekaj smeti in skale, ki onemogočajo, da bi se prebil kamorkoli naprej. Z Bojanom sva brezno še izmerila.

Opremljanje novega brezna Od spodaj navzgor V iskanju nadaljevanja


Ko sva zlezla ven in je Bojan razopremil sva našla Brankota, ki je že kopal po bližnji luknji (2. jama) in iz nje že zmetal večjo količino kamenja. Kljub temu se je hitro zaključilo, saj je bil občutek, da je luknja zapolnjena s smetmi.


Skupaj smo se odpravili do 3je zadnje luknje, ki je bila v začetku zgolj špranja, na koncu pa smo iz nje odstranili večjo količino kamenja, tako, da se vanjo že lahko zleze. Znotraj je še precej zasuto in bo treba material še odstranit, sliši pa se tudi precej bobnenja zato upamo na možnost nadaljevanja.

Opremljanje novega brezna Opremljanje novega brezna
Opremljanje novega brezna Opremljanje novega brezna